Krachtplaatsen

 

Wat zijn krachtplaatsen ?

Wat is de magie van een krachtplaats ?

Kan ik krachtplaatsen uitmeten ?

Wat zijn leylijnen, aardestralen, wateraders ?

 

Hieronder vind je meer uitleg wat deze fenomenen zijn.

Ikzelf ben zeer gefacineerd door deze materie en daarom wens ik mijn kennis met jullie te delen. Daarom organiseer ik elke maand 1 krachtwandeling. Wil je weten wat een krachtwandeling is klik dan hier

 

Tijdens de krachtwandeling ontdekken we verschillende krachtplaatsen en met behulp van een wichelroede kunnen jullie deze plaatsen ook uitmeten.

Wil je graag aan een krachtwandeling deelnemen ?

Hier vind je de volgende krachtwandelingen.

 

Energielijnen

Er zijn verschillende energielijnen, meestal zijn deze lijnen voor mens, dier en plant negatief, bijvoorbeeld; wateraders, aardstralen (de Curry-lijnen), aardmagneetlijnen (Hartmann-lijnen en Benker-lijnen).

 De energie van deze negatieve energielijnen kunnen in sommige gevallen ziekmakend zijn, dan spreken we van geopathie.

Andere geopathische invloeden zijn afkomstig van; aardgas, aardolie, mineralen in de bodem maar vooral aardbreuklijnen.

Leylijnen

Gelukkig zijn er in de natuur tegenhangers van deze negatieve energieën!

1 van deze tegenhangers zijn de leylijnen.

Dit zijn positief geladen energielijnen. Deze lopen kriskras over de aarde en daar waar deze elkaar kruisen is een positief geladen energieplaats.

Wanneer er meer dan 2 leylijnen elkaar kruisen noemen we deze leycentra of krachtplaatsen.

Toch zijn er ook krachtplaatsen met een zeer positieve energie die niet gelegen zijn op leylijnen.

 

Het is totaal niet belangrijk of je al dan niet een religieuze overtuiging hebt om deze plaatsen te bezoeken of op ontdekking te gaan naar zo’n plaatsen.

Krachtplaatsen

Krachtplaatsen werken harmoniserend en transformerend alsook geven ze levenskracht en hebben ze een helende werking. Heilige plaatsen van de Kelten, ook krachtplaatsen genoemd, waren bv. tempels, heilige bomen, tafelbergen, steenkring en hunebedden, maar ook nu zijn deze kenmerken soms nog zichtbaar.

 

Krachtplaatsen worden ontdekt of aangevoeld door middel van een wichelroede, dit wordt gebruikt bij wichelroedelopen, een wichelroede is gewoonlijk een Y- of L- vormige tak of koperen staafjes.

Eigen krachtplaats

Krachtplaatsen moeten zich niet altijd op een kruising van leylijnen bevinden.

Er zijn ook veel plaatsen waar je gewoon tot rust kan komen.

Hetzij in de natuur of ergens in een rustige ruimte of onder een prachtige boom of langs een kabbelend beekje.

Belangrijk is dat je op deze plaatsen tot rust kan komen, waar je eens kan nadenken en waar je kan bezinnen of mediteren.

Ook plaatsen waar veel wordt gemediteerd of gebeden voelen energetisch heel krachtig aan.

 

Geschiedenis

Onze voorouders, de Kelten, circa 800 voor Christus gebruikten deze leylijnen voor hun rituelen, inwijdingen en vieringen alsook werden er de dorpsproblemen besproken en recht gesproken.

Deze bijeenkomsten werden niet geapprecieerd door de kerk, want hierdoor had de kerk minder aanloop bij hun bijeenkomsten.

Vanaf 601 na Chr. werd er in opdracht van het Vaticaan, kerken gebouwd op deze leylijnen of krachtplaatsen, zodanig er nog maar 1 manier was om van deze positieve energie te genieten: naar de kerk gaan. Zo kreeg de kerk controle over de leefgemeenschappen, dit ging door tot halverwege de 14de eeuw.